Online Personal Training

Influneţa pe care un personal trainer ar trebui să o aibe în viaţa cuiva, depaşeşte limitele unui program de exerciţii şi al unui plan alimentar, în convingerea mea.

Pe langă faptul că motivezi un om şi îl ajuţi să işi schimbe obiceiuri nesănătoase, interacţiunea îi permite unui antrenor personal să traseze clientului principii de bază care ţin de sănătate, mişcare şi alimentaţie, şi care îl va ajuta pe client şi după încetarea programului de personal training.

Sunt foarte riguros când vine vorba de pregatirea şi dezvoltarea unui antrenor personal, considerând că profesionalismul, interesul şi implicarea trebuie să fie 100%. În perspectiva mea, nu ar trebuie să existe superficialitate şi compromisuri, iar atenţia
oferită programului de workout, nutriţiei şi monitorizării clientului trebuie să fie fară eroare.

Un aspect esenţial în construirea unui program de fitness, este acela de a se lua în calcul orice posibile probleme legate de sănătatea clientului, pentru că înainte de toate, cea mai importantă latură rămâne siguranţa clientului. De asemenea, un program de fitness trebuie gândit în funcţie de vârsta clientului, condiţia fizică pe care o are, obiectivul (ce işi doreşte clientul să realizeze), ce tip de exerciţii îi plac, pentru că fiecare antrenament trebuie facut cu drag şi nu considerat a fi o sarcină.

Din punct de vedere nutriţional, planul trebuie gândit în primul rând în funcţie de posibila intoleranţă a clientului la anumite alimente, de preferinţe culinare şi bineînţeles de nevoi fizice.

Ca scop final, pe langă transformarea aspectului fizic, un program de fitness bine construit, ar trebui să aibă ca rezultat îmbunătăţirea structurii corporale, îmbunătăţirea condiţie fizice, înduranţa musculară şi flexibilitatea, toate ducând la îmbunătăţirea sănătăţii.

JOIN MY NEWSLETTER